حتماً تا الان با روش کار دورهسرا آشنا شدید و میدونید روشهای نوینش برای تدریس زبان انگلیسی، نیاز به حفظ واژهها و گرامر رو از بین برده. در مراحل اولیه یادگیری زبان انگلیسی پادکستها خیلی میتونند به شما کمک کنند. شما میتونید در این مقاله با عنوان یادگیری زبان انگلیسی به کمک پادکست بیشتر در این مورد بخونید. در قدمهای اول شاید وجود متن پادکستها خیلی به شما کمک کنه.
متن پادکست یا رونوشت که به انگلیسی میشه ترنسکریپت (transcript) باعث میشه شما علاوه بر صوت بتوانید متن را هم دنبال کنید. از این رو برای اصلاح اشتباهاتتون و فهم راحتتر به دردتون میخوره.
ولی تمام پادکستها دارای متن نیستند. دلیلش حساست تولید کنندههای آنها نیست. رونوشت بعد از تولید پادکست... خب...! نوشته میشه. یعنی مثل فیلمنامه و یا نمایشنامه نیست که مانند نقشهی راه تک تک دیالوگها از قبل نوشته شده باشه و صدها بار (حداقل در تئاتر) تمرین شده باشه.
برای همین پیدا کردن رونوشت پادکستها کار سادهای نیست. ما در این مقاله سعی میکنیم با چند روش به شما نشون بدیم از کجا میتونید پادکستهایی پیدا کنید که رونوشت دارند.
پادکستهای رونوشت دار
زندگی این آمریکایی
(This American Life)
این مجموعه چهارسال است که رونوشت پادکستهای خود را در اختیار عموم قرار داده است. از نظر ظاهری این رونوشتها کیفیت خوبی دارند و صحبتهای مهمانها مشخص شده است.
اس-تاون
(S-Town)
مثل زندگی این آمریکایی، اس-تاون هم رونوشت جذابی از قسمتهایش در سایت خودش ارائه میدهد. رونوشت این مجموعه نام گوینده را مشخص میکند و شما به راحتی میتوانید موضوع را دنبال کنید.
نسخهی اولیه
(First Draft)
مجری این مجموعه سارا انی میباشد و او با نویسندگان رمان برای نوجوانان بسیاری مصاحبه کرده است. رونوشت هر قسمت وجود دارد.
سایت تمی
(temi.com)
مجموعههای دیگری که رونوشتهای پادکستهایشان را ارایه میدهند را جمع آوری کرده که میتوانید از اینجا آنها را ببینید. البته در نظر داشته باشید که تمام آنها رایگان نیست و برای دسترسی به بعضی از آنها باید حق عضویت پرداخت کنید.
سایتها و برنامههایی که امکان استخراج رونوشت را به شما میدهند
همانطور که در این پست اینستاگرام دورهسرا به آن اشاره شد، شما میتوانید با برنامههایی رونوشت پادکستها را استخراج کنید. البته همانطور که مشاهده خواهید کرد این روشها 100% موفقیت آمیز نیستند و بیشتر با ابزار صوت به نوشتار (Speech to text ) کار میکند.
وبسایت speechtexte.com
یکی از بهترین سایتهایی که میتوانید پادکست را به متن تبدیل کنید. این سایت بسیار دقیق است. شما برای کار با این سایت باید پادکست را از یک وسیله مانند کامپیوتر پخش کنید و با میکروفون گوشی، زمانی که در این سایت هستید، اجازه دهید فرایند لازم انجام شود.
ابزار تایپ صوتی گوگل درایو
شما باید وارد گوگل درایو شده، یک سند جدید در گوگل داکس بسازید و از زبانهی ابزار تایپ صوتی را انتخاب کنید.
Drive.google.com à My Drive à Google Docs à Tools à Voice Typing
در ادامه مانند بالا باید با وسیلهای پادکست را پخش کنید و با میکروفون وسیلهی دیگری که به شما اجازه میدهد وارد گوگل درایو شوید، اجازه دهید گوگل کارش را انجام دهد.
وبسایت و اپلیکیشن آتر otter.ai
راحتترین روش استخراج رونوشت پادکستها همین است. تنها کافیست فایل صوتی پادکست را آپلود کنید تا آتر کارش را انجام دهد.
بخش پادکست سایت دورهسرا
شما از منابع بالا میتونید متن بعضی از پادکستها را پیدا کنید و با روشهای استخراج، سعی کنید رونوشت پادکستها را به دست آورید. ولی حقیقت اینه که پادکستهایی که رونوشت دارند برای شروع زبان آموزی شاید سنگین باشند و روش استخراج هم شاید فقط 70 درصد موفقیت آمیز باشه.
خبر خوب اینه که دورهسرا بخش جدیدی برای ارایه پادکست به زبان آموزها راهاندازی کرده که در اون پادکستها با رونوشتهاشون قرار داده میشه. یعنی دیگه نیاز نیست دنبال پادکست با متن بگردید. این بخش دورهسرا پادکست مناسب سطح شما با متن و ترجمه کلمات مهم رو واستون فراهم کرده و هر روز به تعداد پادکستهای آن افزوده میشود. شما می توانید از بخش دانلود پادکست انگلیسی، پادکست های مختلف برای سطوح مختلف را مشاهده کنید.