همهگیری کرونا سبب شد آموزش مجازی بیش از پیش در سرتاسر دنیا مطرح شود. کسانی که زمانی به شدت مخالف این موضوع بودند هم مجبور شدند از این شیوه استفاده کنند. دانشآموزان بسیاری با این روش نتایج عالی به دست آوردهاند. ولی آیا این شکل از آموزش، یعنی آموزش مجازی، خوب است یا بد. در این مقاله به این موضوع میپردازیم.
برای رسیدن به نتیجهی درست باید هم فواید این روش را ذکر کنیم و هم معایب آنرا، با فواید شروع میکنیم
فواید آموزش به شکل مجازی
-
بازدهی بهتر
این روش برای ارایه دروس بهتر است. ابزار آموزش مجازی نظیر ویدیوها، پیدیافها و پادکستها میتوانند در کنار معلم مجموعهای خوب برای آموزش باشند. دورهسرا با استفاده از این ابزار در آموزش زبان انگلیسی جایگاه خودش را پیدا کرده است و هر روز امکانات بیشتری به آن افزوده میشود.
-
دسترسی از نظر زمان و مکان
فایدهی دیگر آموزش مجازی است که به شاگردان اجازه میدهد از جایی که دوست دارند در کلاسها شرکت کنند. همچنین این روش باعث میشود موسسات آموزشی بتوانند فرای مشکلات جغرافیایی به دانش آموزان بیشتری خدمات ارایه کنند.
-
مقرون به صرفه
این روش سبب کاهش هزینهها میشود. آموزشهای مجازی نسبت به آموزش حضوری بسیار به صرفهتر است. این روش هزینههای جابجایی، غذا و از همه مهمتر هزینه اجارهی جا را از بین میبرد. به این موارد کم شدن هزینهی کاغذ و کتاب را هم اضافه کنید.
-
بهبود مشارکت دانش آموزان
چون دانشآموزان از مکان مورد نظرشان در کلاسها شرکت میکنند احتمال غیبتشان کمتر میشود.
-
برای روشهای مختلف یادگیری مناسب است
هر کس یک روش خاص یادگیری برای خودش دارد. بعضیها با تصاویر یاد میگیرند و عدهای با صوت بیشتر ارتباط برقرار میکنند.
سیستم آموزش مجازی با در اختیار گذاشتن روشهای مختلف یادگیری نیاز اکثر دانشآموزان را رفع میکند.
معایب آموزش به شکل مجازی
-
عدم توانایی در تمرکز بر صفحهی نمایش
برای بسیاری از دانشآموزان بزرگترین چالش یادگیری به شکل مجازی، تمرکز بر صفحهی نمایش است. احتمال از دست رفتن تمرکز به خاطر دم دست بودن شبکههای مجازی هم در این شکل بیشتر است. برای همین معلمها و موسسهی آموزشی باید محتوایی جذاب برای ارایه درست کند تا از پس از این مشکل بر آِید.
-
مشکلات مرتبط با فناوری
یکی از معایب اصلی دیگر این شکل از تدریس است. هرچند دسترسی به اینترنت در چند سال گذشته رشد بسیاری داشته است هنوز هم شهرها و نقاطی هستند که اینترنت با کیفیتی ندارند. در صورت عدم دسترسی به اینترنتی پایدار، آموزش دچار خدشه میشود.
این یکی از معدود مشکلاتی است که توسط معلم و یا موسسهی آموزشی نمیتوان برطرف شود.
-
حس تنهایی
در کنار هم بودن به دانشآموزان کمک میکند از یکدیگر یاد بگیرند. ولی در یک کلاس آنلاین تعامل بین دانشآموزان کمتر است. این موضوع بعضی اوقات باعث میشود دانشآموزان حس تنهایی کنند. البته که روشهای تعامل عمومی به شکل آنلاین این عیب را کمتر کردهاست.
-
آموزش مدرسین
آموزش آنلاین و مجازی نیاز به معلمی دارد که بتواند شکل آنلاین یادگیری را درک کند. خیلی وقتها معلم بدون آشنایی با روش کار ابزار دیجیتال شروع به تدریس با این شیوه میکند که سبب کم شدن تاثیر آموزش میشود. از این رو بر معلمان آموزش مجازی واجب است خود روش کار این شکل از آموزش را یاد بگیرند و موسسات آموزشی باید ابزار و شرایط لازم برای رسیدن به این مهم را فراهم کنند.
-
مدیریت زمان نگاه کردن به صفحهی نمایش
بسیاری از والدین نگران آسیبهایی هستند که خیرهشدن طولانی مدت به صفحهی نمایش برای فرزندانشان به بار میآورد. این یکی از مهمترین معایب آموزش مجازی است. در صورت عدم توجه ممکن است مشکلات فیزیکی دیگر هم پیش بیاید. که البته این موضوع با توجهی که معلم به بچهها دارد قابل رفع میباشد. برای مثال میتوان به شکل متناوب و در زمانبندیهای مناسب وقت استراحت به دانشآموزان داد.
سخن پایانی
آموزشهای مجازی جایی نمیروند، تنها رشد خواهند کرد. دورهسرا با بیش از سه سال تجربه در آموزش زبان انگلیسی به صورت مجازی جایگاه خودش در میان موسسات زبان باز کرده است. شما هم میتوانید همین حالا برای آشنایی بیشتر با ما و رزرو رایگان تعیین سطح اقدام کنید.
منبع:
https://elearningindustry.com/advantages-and-disadvantages-online-learning