با استفاده از روش ها و تکنیک هایی که در این مقاله به آنها پرداخته میشود شما می توانید پس از یک ماه اسپیکینگ و لیسنینگی در حد یک انگلیسی زبان داشته باشید. این تکنیکها به شکلی است که خودتان میلی به قطع کردن آن نخواهید داشت. با استفاده از این روش لهجهی شما خیلی خوب میشود.
علاوه بر این دو مورد با این روش یک مهارت دیگری در شما تقویت میشود. یعنی فکر کردن به زبان انگلیسی. برای مطالعهی بیشتر دربارهی فکر کردن به زبان انگلیسی میتوانید به مقالهی قدیمی ما با عنوان " 7 روش برای بهبود مهارت فکر کردن به زبان انگلیسی" رجوع کنید.
نکته جذاب این روش زمان کمی هست که برای رسیدن به این فواید باید صرف کنید.
خویشتن اندیشی
خویشتن اندیشی (Self-reflection) تکنیکی است که امروزه برای موضوعات مختلف به کار گرفته میشود. با مثال ورزش میتوان راحتتر مفهوم آن را بیان کرد. از ورزشکار تازهکاری، در حال انجام حرکات ورزشی، فیلم گرفته میشود. این ورزشکار بعد از دیدن فیلم ضبط شده از خود و مقایسهی آن با فیلم ورزشکار حرفهای که همان حرکات را انجام داده است، میتواند راحتتر مشکلات خود و ایرادات حرکاتش رفع کند.
در ادامه در چهار مرحله به شما بیان خواهد شد چطور از تکنیک بالا برای بهبود مهارتهای اسپیکینگ و لیسنینگ خود استفاده کنید.
مرحلهی 1: گوش دادن به یک فایل صوتی انگلیسی
یک فایل صوتی یا همان لیسنینگ، را چندبار گوش بدید. در ذهنتان آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید موضوع آن را تا حدودی درک کردهاید. در این مرحله قرار نیست شما به طور کامل و بدون نقص آن را بفهمید، از حفظ بخوانید و یا برای کسی تعریف کنید. با خیال راحت و بدون استرس آن را چندین بار گوش دهید. آن را تعریف کنید و صدایتان را ضبط کنید و به آن گوش بدید.
مرحلهی 2: رو نویسی
همان فایل را گوش کنید و اینبار شروع به نوشتن (Transcribe) کردن فایل صوتی کنید. میتوانید فایل صوتی را تکه تکه گوش کنید، یعنی یک جمله را بشنوید، صوت را نگه دارید، آن را بنویسید و دوباره فایل را از ادامه پخش کنید. بعد از پایان فایل دوباره از اول صوت را پخش کنید و حالا با یک خودکار دیگر اشتباهات و غلطهای خود را مشخص کنید. این کاغذ یا فایل نوشته را نگه دارید تا بتوانید از پیشرفت خود مطلع شوید.
بعد در همین مرحله واژههایی که برایتان جذاب است را لیست کنید. در این روش میتوانید از واژهنامه هم استفاده کنید. حالا شروع کنید داستان را تعریف کنید. شما آن را نوشتهاید پس به موضوع داستان آگاه هستید. صدای خود را ضبط کنید و دوباره گوش دهید.
در کنار این روش در دورهسرا کارگاههای هفتگی که زیر نظر اساتید حرفهای اداره میشوند برای شما محیطی مناسب یادگیری زبان انگلیسی فراهم کردهاند. یکی از بخشهای روش دورهسرا ارسال فایل صوتی و اصلاح آن توسط استاد است. برای زبانآموزان در سطوح مختلف کارگاهها و کلاسهای مختص به آنها برگزار میشود. شما میتوانید برای تعیین سطح از اینجا اقدام کنید.
مرحلهی 3: موضوع را تعریف کنید و ضبط کنید
با لیست واژههایی که دارید موضوع را تعریف کنید و صدای خود را ضبط کنید. دوباره به فایل اصلی چندبار گوش بدید و دوباره صدای خود را ضبط کنید. آنقدر این کار را بکنید که از نتیجهی فایل ضبط شده توسط خودتان راضی باشید. برای هر دفعه به خودتان نمره بدهید. شاید دفعهی اول بخواهید به خودتان صفر بدهید. در حق خودتان کم لطفی نکنید.
ادامه بدید و برای خود هدفی که همان امتیاز بالاتر است در نظر بگیرد و بعد از رسیدن به این هدف به سراغ مرحلهی چهارم بروید.
مرحلهی 4: دربارهی موضوعات هم خانواده صحبت کنید
در این مرحله شما موضوعی که شبیه به فایل اصلی است را تعریف میکنید. برای مثال اگر فایل اصلی دربارهی اینستاگرام بوده باشد، حالا میتوانید در مورد فیسبوک صحبت کنید. با همان لیست واژههایی که دارید دربارهی موضوعی صحبت میکنید که به نسبت مشابه متن اولیه است و شما با خلاقیت خود آن را میسازید.
با این روش شما نه تنها مهرات اسپیکینگ و لیسنینگ بهبود میبخشید، در مرحلهی چهارم به زبان انگلیسی فکر میکنید و در واقع به زبان انگلیسی خلاق خواهید بود.
همچنین میتوانید از یوتیوب دورهسرا ویدیوهای بیشتری درباره این تکنیکها مشاهده کنید.